ČP U14 v lezení na obtížnost – Praha | LANO

ČP U14 v lezení na obtížnost – Praha

25. 4. 2022

V sobotu 23. 4. se v pražském Jungle Sport parku uskutečnilo první kolo Českého poháru do 14 let v lezení na obtížnost 2022.

Kvalifikace začala s půlhodinovým zpožděním, protože došlo k problémům s přípravou startovních listin. Čas startu kvalifikace byl následně závodníkům a trenérům sdělen až na vyžádání. Další časový harmonogram byl dodržen, pořadí kategorií chlapců a dívek ve finálových cestách bylo realizačním týmům sděleno rovněž na vyžádání. Izolace byla vyřešena podstatně lépe než loni a poskytovala dostatečný prostor a podmínky pro přípravu a rozlezení všech závodníků.

K dispozici byla on-line projekce výsledků. Oficiální výsledky byly publikovány včas a korektně. Závod byl moderován stejným moderátorem jako ČP a ČPM v Brně, bohužel zde opět docházelo k chybám ve jménech závodníků včetně těch, kteří patřili k favoritům a obsadili nakonec medailové příčky.

Hlavním stavěčem byl Vilém Chejn. Lezecky i divácky zajímavé cesty byly postaveny z moderních chytů a jejich obtížnost odpovídala výkonnosti těch nejlepších závodníků. Ti byli dobře rozřazeni, čas rozhodoval pouze o bronzové medaili v kategorii dívek U12, kde však 3. a 4. závodnice nezalezly v kvalifikačních cestách stejně a shoda zde vznikla matematicky, stejným způsobem došlo i ke shodě po kvalifikaci na postupovém 8. místě v této kategorii. To je nutno ocenit i vzhledem k tomu, že stěna v Jungle Sport parku je nízká a všechny profily určené pro kvalifikační cesty byly opět jen mírně převislé nebo kolmé.

Svěřenci trenérů LANO získali tři zlaté medaile, jednu bronzovou a osm finálových umístění. Zlato vybojovaly v kategorii U14 Klárka Preislerová (trenér Marian Havel), v kategorii U12 Veronika Harmáčková (trenér Tomáš Binter st.) a v kategorii U10 Ema Cibulková (trenéři Karel Rejchrt a Markéta Lizáková). Bronz v kategorii U12 si odvezl David Suchý (trenér Marian Havel). I další členové LANO podali kvalitní výkony, ač ne všem se dařilo podle jejich představ. Přestože LANO je tak opět nejúspěšnějším týmem skutečně spolupracujícím na společné odborné platformě, výsledky v dětských kategoriích nepovažujeme za podstatné, rozhodující je pro nás kvalitní příprava vytvářející základ pro vysokou výkonnost v dospělých kategoriích a zdravý osobnostní rozvoj každého sportovce.

Kompletní výsledky jednotlivých kategorií naleznete na webu ČHS zde.

Tým LANO

Účelem života je rozvoj vlastní osobnosti. Ale člověk má dneska sám ze sebe strach.
Oscar Wilde