Stavěčské kurzy v roce 2023 | LANO

Stavěčské kurzy v roce 2023

29. 12. 2022

Po úspěšných stavěčských kurzech pořádaných v roce 2022 připravila stavěčská expertní skupina LANO další cyklus kurzů stavění cest na bouldrové stěně a stavění cest na stěně s lanem. Poprvé v ČR bude uspořádán stavěčský kurz určený speciálně ženám.

Naplánovány jsou tři kurzy v těchto termínech:

  • 4.–5. 2. 2023 – kurz pro ženy – blok C, komerční stavění na bouldrové stěně, (kurz se zaměřuje na specifika výkonu práce z pozice stavěček)
  • 11.–12. 2. 2023 – blok C, komerční stavění na bouldrové stěně
  • 11.–12. 3. 2023 – blok B, komerční stavění na stěně s lanem (pro účast je nutné absolvovat nejprve blok C)

Cena každého jednotlivého bloku je 3 000 Kč. Všechny kurzy se uskuteční v Praze v LC SmíchOFF.

Lektoři:

Jan Zbranek – jediný český stavěč s nejvyšší mezinárodní licencí Chief Routesetter IFSC, který byl mj. členem stavěčského týmu pro lezení na obtížnost na OH v Tokiu a hlavním stavěčem řady mezinárodních závodů včetně MS, SP, ME, MEM, EPM atd. Nyní se mimo jiné také věnuje problematice stavěčských kurzů v rámci IFSC.

Martin Jech – český stavěč s licencí Hlavní stavěč ČHS a bohatou zkušeností s komerčním i závodním stavěním a se znalostmi bezpečnostních postupů pro lanový přístup.

Přihlášky: s uvedením jména, příjmení, data narození, bydliště, aktuální lezeckou úrovní a dosavadními zkušenostmi se stavěním e-mailem na info@jsmelano.cz nejpozději do 31. 1. 2023 (bloky C), respektive 28. 2. 2023 (blok B). 

Vzhledem k omezené kapacitě kurzů doporučujeme zasílat přihlášky co nejdříve.

Problém většiny lidí není v nedostatku informací. Jejich největší problém je, že neví, kdy, kterou a jak správně použít, aby jim to v životě fungovalo.
Milo Mahdall